You are hereKeresztyén családi viszonyok Chuck Smith

Keresztyén családi viszonyok Chuck Smith


By Kelédi Géza - Posted on 04 szeptember 2012

Az Istennel való helyes kapcsolat befolyásolja az összes többi kapcsolatunkat, és ezért életünk vízszintes síkját és egyensúlyba hozza. Jézus azt mondta: „keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát, és ezek mind megadatnak néktek.“(Máté 6:33)

A pszichológia gyengesége, hogy a pszichológus - aki ugyan arra törekszik, hogy az emberi kapcsolatokat érintő problémáid megoldásában segítsen, - gyakran csak a tünetekkel foglalkozik. Pedig a probléma lényege az Istennel való kapcsolatban van, és amíg ez nincs rendben, semmi sincs rendben.

Isten Igéjéhez fordulva azt látjuk, hogy Istennel való megfelelő kapcsolaunkoz teljes mértékben, teljes szívvel oda kell szánnunk magunkat Jézus Krisztusnak, mint Urunkak és Megváltónknak.

A Bibliából azt is látjuk, hogy az egymással való megfelelő viszony megvalósításához engedelmeskednünk kell az Isten által megadott elveknek. A Biblia azokra a sajátos, Isten által adott elvekre, szabályokra tanít bennünket, amelyek szeretet és harmóniát hozhatnak a családba.

A kolosséi levél 3. és az efézusi levél 6. részénk e rövid tanulmánya azon fontos elvekre összpontosít, amelyek megerősítik a családi kapcsolatokat, és segítség kíván lenni azok gyakorlati megvalósításához. Bátorítson ez a könyvecske Isten Igéjének további, mélyebb tanulmányozására, amelyben Isten parancsolatai és rendeletei, valamint számos áldásának igérete található.

CsatolmányMéret
hu_familyrelationships.pdf295.99 kB
Címkék

Keresés

Baptista Hitvallás