You are hereGyülekezet vezetés - Rick Warren szerint

Gyülekezet vezetés - Rick Warren szerint


By Kelédi Géza - Posted on 06 október 2013

Rick Warren: Mit hiszek a vezetésről?

Sokszor mondom nektek (a cikk egy, a gyülekezetének tagjaihoz írt leveléből származik ford.), hogy szeretlek benneteket, mert ez tényleg így van. Hadd magyarázzam el, hogyan érinti mindez azt, hogy vezetem a gyülekezeti családunkat.

1. Vezetni titeket egy KAPCSOLAT

Ez nem pozíció, vagy rang. Ha nem bíznék bennetek és nem szeretnélek titeket, nem tudnálak vezetni benneteket. Ha nem bíznátok bennem és nem szeretnétek engem, nem tudnátok követni a vezetésemet. Az igazi vezetés szeretetre és bizalomra épül, amit a korábbi szolgálat és önfeláldozás esetei tesznek hitelessé.

Köszönöm, hogy bíztok bennem, miközben azt próbálom tenni, ami hiszem, hogy Isten akarata és egyben leginkább a ti hasznotokra válik.

2. Vezetni titeket SÁFÁRSÁG

Az igazi vezetők tudják, hogy semmijük sincs - minden Istené -, de tudják, hogy Isten számon kéri majd őket, mennyire jól kezelték a rájuk bízottakat. Vannak vezetők, akik úgy próbálnak feltűnni, mint akiknek minden a tulajdonában van - épületeket, pénzügyek és a követőik is. De az isteni vezetés pont ellentétes hozzáállást kíván! A legnagyszerűbb vezetőnek - Jézusnak - nem volt semmi tulajdona. A Saddleback (a Rick Warren által alapított gyülekezet, ahol több mint 30 éve szolgál ford.) Istené, nem az enyém, én egyszerűen sáfára vagyok annak, amit Isten az Ő gyülekezete által szeretne tenni.

3. Az egyetlen út, hogy VEZESS bárkit, hogy SZOLGÁLOD őket

Jézus kristálytisztán megfogalmazza, hogy a vezetés szolgálat, nem arról szól, hogy szolgáljatok nekem. Nem rólam szól. Sokkal inkább arról, hogy betöltsed Isten céljait az életedben. Az a feladatom, hogy felismerjem, mit lát Isten benned, és aztán segítsek, hogy azzá lehess, még ha te el sem tudod képzelni, hogy azzá lehetsz.

4. A vezetés a JÖVŐRE FÓKUSZÁL

A legtöbb embert túlságosan elfoglalja a jelen ahhoz, hogy gondolkozhasson a jövőről - ami rendben is van, ha megbízol valakiben, aki gondolkozik a jövődről is. A vezető felelőssége, hogy előre gondolkozzon, amikor mások nem tudnak, így én mindig arra igyekszem, hogy az életetek felől előre nézve gondolkozzam, hosszú távú perspektívába helyezve, hogy segítsem a maximumot kihozni a életetekből.

5. A vezetés MINDIG PÉLDAMUTATÁS által történik

A vezetők úgy vezetnek, hogy először maguk teszik meg, amit másoktól várnak. Azért, hogy az életemmel bemutassam, ne csak elmondjam nektek. Ha nem vezetlek benneteket a példámmal, akkor egyáltalán nem vezetek. 30 éve élek a jézusi alapelv szerint: nem fogok semmit sem kérni tőletek anélkül, hogy én már ne tenném. Nem foglak arra kérni, hogy többet szolgálj vagy nagyobb áldozatot hozz mint Kay (Rick Warren feleség ford.) vagy én.

CsatolmányMéret
rick warren.jpg24.86 kB
Címkék

Keresés

Baptista Hitvallás