You are hereImage Galleries / Continental / A „Hit ereje”

A „Hit ereje”


By Kelédi Géza - Posted on 28 augusztus 2012

A „Hit ereje”

Az evangélium prózában és zenében

„Amíg dal lesz ajkamon, hirdetem, hogy él az Úr!”

Akik 2012. július 19-én este ellátogattak a Soltvadkerti Baptista Gyülekezetbe, azoknak felejthetetlen élményben volt részük.

A zsúfolásig megtelt imaházban a Magyar Continental Singers előadásában hatalmas erővel szólalt meg az evangélium. A tizenhat lelkes előadó hitelesen tolmácsolta Isten hívó szavát. A „Hit ereje” volt a címe az előadásuknak, és valóban megtapasztalhattuk, hogy egy maroknyi, fiatal, lelkes hívőt miként tud felhasználni Isten arra, hogy általuk megszólítsa az embereket, hogy felébressze a vágyat az élő Istennel való együttélésre, az átadott életre, Isten hűséges követésére. 

A jól megszerkesztett előadásban a rövid prózai jelenetek mintegy keretbe foglalták az énekeket. Minden hangra, minden szóra érdemes volt odafigyelni. Olyan kérdésekre adott az előadás választ, mint: Érdemes-e Istent követni? Ha Isten szeret, akkor miért engedi meg a szenvedést? Miként szól hozzánk Isten? Bízhatunk-e Istenben? Az egész előadást szinte megkoronázta Kesjár Ráchelnek, az együttes fiatal énekesének és helyettes vezetőjének személyes bizonyságtétele. Az együttes fellépésére a profizmus és a mély lelkiség volt a jellemző: a csapat minden tagja hitvalló keresztény, csak így lehet hitelesen tolmácsolni Isten üzenetét. Itt tartózkodásuk rövid ideje alatt megcsodálhattuk a csoport fegyelmezettségét, összetartását, bepillantást nyerhettünk a szolgálatra való felkészülésükbe, melyben a sok kétkezi munka, pakolás és próba mellett a fő helyet az Istennel való személyes kapcsolat, az imádkozás foglalta el.

Ismét bebizonyosodott: érdemes Istent követni már a kora fiatalkorban is! Hiszen minél előbb kezdünk Istennel járni, annál több áldásban, örömben lehet részünk, annál inkább, annál teljesebben megvalósulhat Isten terve az életünkben.

Isten iránti hálával köszönjük meg a Continental Singers látogatását, kívánjuk életükre és szolgálatukra Isten áldását, és egyben kérjük Istent, hogy ne hagyja az elhangzott igei gondolatokat elveszni, porba hullani. Jövőre feltétlenül visszavárjuk őket.

Köszönet azoknak is, akik fogadásukban, vendéglátásukban részt vettek, szolgálatukban segítséget nyújtottak.

Kelédiné Ránics Zsuzsanna

Címkék